Sammenbragtfamilieraad logo
Betalingskort

Sammenbragte børn

Der er stor forskel på, hvordan voksne reagerer i forhold til børn i en sammenbragt familie, uanset om man har egne børn med ind i den sammenbragte familie, eller man ikke har. Er du selv forælder har du nemmere ved at forstå, hvordan følelserne er i spil i forhold til børnene, end hvis du ikke har egne børn.

Når man er forældre, kan man mærke det dybeste inderligste behov for at mærke børnene, være sammen med dem, gøre alt det bedste for dem, tage deres parti, være overbærende osv. osv. I det hele taget er det langt nemmere at være overbærende for egne børn, end for andres. Har man ikke selv oplevet at blive forælder er det svært, ja nærmest umuligt, at forstå den overbærenhed og dybfølte kærlighed, og det kan skabe en lang række små eller større konflikter mellem de to voksne i en sammenbragt familie.

Det er svært at tro på, at man kan komme til at elske bonusbørn som sine egne børn. Man kan komme til at holde af dem, men sat helt på spidsen, så vil ens egne børn altid komme i første række. Det ændrer dog ikke ved, at man kan komme til at holde meget af dem, og uanset hvilke følelser man har for dem, så har man en opgave i at tage hånd om børnene, og tage den opgave alvorligt, det er at forelske sig i et voksent menneske med børn. Man kan ikke sige ja uden at tage hele pakken og det ansvar, de glæder og de udfordringer, der følger med.

Jo mere bevidst du er om de opgaver, udfordringer og glæder, der er forbundet med opgaven, og ikke mindst har viden om, hvordan du kan håndtere tingene, jo større mulighed for en glad og harmonisk sammenbragt familie.

Lad være med at gå ind i det med troen på, at I kan undgå problemer og konfrontationer – det kan I ikke! Selvfølgelig opstår der uoverensstemmelser, og selvfølgelig vil du opleve, at alle dine følelser er på spil undervejs.

Det er ikke unaturligt at opleve både:

  • Glæde
  • Frustration
  • Bekymring
  • Frygt
  • Jalousi
  • Had

Det vigtigste er at håndtere dine følelser med accept og forståelse, og ikke mindst konstant at tale med din partner, om de tanker og følelser du har.